De patiënt vertelt: Herman Kleton

“Hartelijk dank voor het stellen van de juiste diagnose – een pijnlijk uittredend flapje van de rechter binnenmeniscus – en de geslaagde operatie. De informele sfeer en prettig vlotte verzorging voor en na de operatie voelde goed. Op een bijna vanzelfsprekende manier ging men om met mijn visuele handicap. Men vertelde me wat er ging gebeuren en wat ik daarbij zou kunnen ervaren. Vanwege de algehele narcose heb ik van de operatie zelf niets gemerkt. Binnen twee uur na aankomst kon ik de Kneeclinic alweer lopend, weliswaar met krukken, verlaten: een goede ervaring rijker, een meniscusflapje armer. Met de duidelijke instructies van de aanwezige fysiotherapeut – we hadden een rondje door de kliniek ‘gekrukt’: trappetje op, trappetje af – in mijn hoofd en op papier ging de revalidatie thuis van een leien dakje. Na twee dagen met het pootje omhoog konden de krukken aan de kant. Na een week liep ik weer als vanouds en na drie weken kon ik weer pijnvrij hardlopen met mijn sportmaatje. Ik sta verstelt van mijn snelle herstel. Als een voetballer vroeger een meniscusoperatie moest ondergaan, dan was hij een halfjaar uit de roulatie en ik liep alweer hard na drie weken! Oké, hardlopen is geen voetballen, maar toch… Ik ben in ieder geval blij dat ik niet meer bang hoeft te zijn om door mijn knie te zakken en kan de Kneeclinic aan iedereen aanbevelen.”