De patiënt vertelt: Jo Durant

“Liep al zes weken met een pijnlijke rechterknie vanwege een verkeerde draaibeweging. Deze knie had al eerder twee operaties ondergaan 20 jaar geleden vanwege een knieband omlegging en later vanwege een synovectomie. Via de huisarts verwezen naar het lokale ziekenhuis met als gevolg dat je pas over 8 weken terecht kunt bij de fysiotherapeut van de kniepoli. Dus maar weer terug naar de huisarts die mij wees op het bestaan van de Kneeclinic. Op 9 november naar Amsterdam. Na het maken van röntgenfoto’s kreeg ik een gesprek met de heer Schuller die mij vertelde dat ik in ieder geval een versleten knie had maar gezien de klachten zou eerst een kijkoperatie plaatsvinden voordat er sprake zou zijn van een kunstknie. Op 23 november 2012 werd ik door de heer Schuller geopereerd en bleek mijn buiten meniscus kapot te zijn, die dus gelijk werd verwijderd alsmede wat losse kraakbeenstukjes. Na de operatie liet de heer Schuller aan de hand van gemaakte foto’s zien wat hij had geconstateerd en had verwijderd. Nog geen 2 uur na de operatie op de achterbank van de auto weer naar Den Helder. Dit alles voordat ik de eerste afspraak in het lokale ziekenhuis zou hebben gehad. Mijn complimenten voor de wijze waarop ik werd ontvangen, werd voorbereid op de operatie, wijze van uitleg en rustgevend gesprek door de anesthesist, de uitleg in de OK door de heer Schuller, de nazorg met een bakje koffie en een heerlijke tosti. De dagen na de operatie totaal geen na pijn en inmiddels loop ik alweer aardig goed en werk ik. Een mensvriendelijke benadering door een professionele organisatie.”