De patiënt vertelt: Ria de Witte

“Eindelijk een arts die mij gelooft. Na ruim 28 jaar met knieproblemen gelopen te hebben, van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, voor gek verklaard, niet geloofd en nog meer van zulke onvoorstelbare onzin ben ik 10 april op consult geweest in Haarlem bij orthopedist ter Keurs. Reeds gemaakte MRI´s en mijn hele ortho-dossier meegenomen, nieuwe foto’s gemaakt waar wederom niets op te zien was. Lichamelijk onderzoek wees uit dat er wel degelijk een probleem zat, omdat ik van pijn bijna van de bank sprong. Hieruit bleek tevens dat ik niet alleen retropatellaire chondropatie (slecht kraakbeen) heb, maar ook hypermobiliteit (bindweefselreuma), met name in mijn benen. Steunzolen voorgeschreven gekregen, welke al heel goed hielpen en op 16 mei door orthopeed Krips geopereerd in het Jan van Gooyen. 4 niet al te grote problemen gevonden, maar allemachtig, wat heeft dit mijn leven veranderd! Ik kon opeens weer normaal lopen!!! Helaas 10 juni een ontsteking in de knie, waardoor ik weer even terug bij af was, maar met de juiste medicatie en fysiotherapie weer rustig alles opgebouwd en mijn knie is weer als nieuw! Na enige tijd ging mijn linkerknie, die tot die tijd altijd goed geweest was, opspelen, dus weer gebeld met de Kneeclinic, vanmorgen ook daarvan foto’s laten maken en op consult bij orthopeed Lisowski, die aan de hand van de foto’s vaststelde dat er slijtage zit. Op zijn verzoek de vorig jaar gemaakte MRI meteen bij thuiskomst opgestuurd, deze gaat hij bekijken en 14 november neemt hij telefonisch contact met mij op om te bespreken wat zijn constateringen zijn, daar het voor mij 2 uur rijden naar Amsterdam is (wat ik graag doe, omdat ik er zo vreselijk goed geholpen word). Ben benieuwd wat hieruit naar voren komt, maar aangezien hij bij het consult al over een kijkoperatie sprak, zal het hier wel op uit gaan draaien. Vind ik trouwens ook helemaal niet erg, want mensenlief, wat ben ik blij dat ik eindelijk een groep geweldige en uiterst kundige artsen gevonden heb die mij wel geloven en me ook nog eens willen helpen! Kortom: Alle lof voor de Kneeclinic, hun artsen, hun altijd vriendelijke en behulpzame medewerk(st)ers, uitstekende verzorging in het Jan van Gooyen en de nazorg. Van mij een dikke duim omhoog en ga vooral zo door met het helpen van andere mensen, ik beveel jullie aan iedereen aan! Ria de Witte uit Geersdijk (Noord-Beveland, Zeeland).”