Afhankelijk van de operatieve ingreep en uw fysieke gesteldheid is fysiotherapie van groot belang. Dit heeft in veel gevallen betrekking op de revalidatie na een operatieve ingreep, maar bij het krijgen van bijvoorbeeld een totale knie prothese is eveneens het pre-OK traject bij een fysiotherapeut van groot belang voor uw herstel na de operatie.

Omdat ook de KneeClinic dit inziet, hebben wij samenwerkingsverbanden met een aantal Fysiotherapeuten. De fysiotherapeuten staan in direct contact met uw orthopedisch chirurg inzake uw vorderingen.

De KneeClinic streeft er naar om het arsenaal fysiotherapeuten in de toekomst verder uit te breiden naar verschillende regio’s. Uiteraard is dit alles geheel vrijwillig en bent u vrij uw eigen fysiotherapeut te kiezen.

Sport Medisch Centrum

Binnen het Sport Medisch Centrum werken 45 fysiotherapeuten waarvan het grootste gedeelte reeds verder gespecialiseerd is als manueel therapeut, sport-, of kinderfysiotherapeut. Door een combinatie van behandelen en een trainingsprogramma in één van onze fitnesszalen hopen wij u weer snel fit te krijgen.

Sport Medisch Centrum (SMC) staat, als samenwerkende praktijk van Kneeclinic, in direct contact met de orthopeden en stellen samen een persoonlijk revalidatieplan voor u op.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen.

Bel 020-6627244 of bezoek www.smcamsterdam.nl

Fysio Inc

Fysio Inc zoekt naar de oorzaak van de symptomen en samen met jou zorgen we voor een optimaal herstel. Voorwaarden scheppen in plaats van symptomen bestrijden.

Onze aanpak is gebaseerd op het principe van losmaken, mobiliseren en trainen; losmaken om stijfheid weg te nemen, mobiliseren om de spieren “lengte” te geven en trainen om spieren hun coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen terug te geven. Zo scheppen we voorwaarden voor jouw optimale herstel.

Om te trainen voor herstel, kun je heel goed gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. Dit gewicht is namelijk de basis van alle kracht en stabiliteit die je lichaam heeft. Zo hoef je niet gelijk aan fitness-apparatuur te hangen om te herstellen.

Bel 023 2058113 of bezoek www.fysio-inc.nl

GezondPlus

“Gezond, Sterk en in Balans!” Dat is het motto van GezondPlus Wormerveer. Wij begeleiden u graag met uw herstel, of u nou weer wilt sporten op top niveau, of weer kunnen spelen met uw (klein)kinderen.

GezondPlus staat in direct contact met de orthopeden van de KneeClinic en stellen samen met u een persoon revalidatieplan op. Daarbij kijken wij graag naar uw mogelijkheden en zullen wij periodiek uw resultaten en voortgang met uw orthopeed bespreken.

Wij zijn gevestigd in een modern gezondheidscentrum, en kunnen een optimale begeleiding realiseren door de aanwezigheid van verschillende specialisaties en disciplines, met onder andere: fysiotherapie, sportrevalidatie, manuele therapie, (sport)dietiek, haptotherapie en de (sport)psychologie.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel 075-6572149 of bezoek www.gezondplus.nl

Van Ham Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Van Ham staan in direct contact met uw
orthopedisch chirurg inzake uw vorderingen. Zij zullen, naast een aantal
belangrijke vragenlijsten, ook functionele testen en metingen met u
uitvoeren. De uitslagen van deze testen zijn inzichtelijk voor uw orthopedisch chirurg. Hierdoor is de KneeClinic instaat uw situatie gedurende het gehele behandeltraject te volgen.

Met de verzamelde meetgegevens beoordelen en bewaken wij de kwaliteit van de geleverde zorg. Tevens is het door ontwikkelingen vanuit de wet en regelgeving nodig deze gegevens inzichtelijk te maken met betrekking tot de kwaliteit van de door ons geleverde zorg. De vergoeding van deze procedure verloopt in de meeste gevallen via de zorgverzekeraar. Dit zal met u besproken worden wanneer Van Ham contact met u opneemt. Mocht u ingepland staan voor een operatieve ingreep, krijgt u bij ons op de poli in de KneeClinic meer informatie over Van Ham Fysiotherapie.

Bel 023 – 526 39 22 of bezoek www.fysiovanham.nl

Fysiotherapie FTVB

Professionele fysiotherapie is van essentieel belang bij een snel en goed herstel van uw knieletsel. Fysiotherapie Teding van Berkhout (FTVB) staat, als samenwerkende praktijk van Kneeclinic, in direct contact met de orthopeden en stellen samen een persoonlijk revalidatieplan voor u op.

Een revalidatieplan dat gericht is om uw herstel te bevorderen en vervolgens de belasting en belastbaarheid weer op te bouwen. Wij werken met op maat gemaakte revalidatieprotocollen waarbij uw letsel inzichtelijk gemaakt wordt middels vragenlijsten en meetinstrumenten. Door periodiek uw resultaten en voortgang met uw orthopedisch chirurg te bespreken zorgen we samen voor het meest optimale behandeltraject en herstel.

Of u nou weer wilt kunnen voetballen op top niveau of weer wilt kunnen stoeien met uw (klein)kinderen, onze therapeuten begeleiden u graag bij uw herstel!

Bel 023 – 53 52 592 of bezoek www.ftvb.nl

ENRGY

Fysiotherapie behandelt en begeleidt op persoonlijke betrokken wijze en is altijd gericht op het bereiken van een duurzaam resultaat waarmee je weer energiek en ontspannen verder kan. ENRGY werkt vanuit een holistische visie waarbinnen de mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele en sociale facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn.

De behandeling
Onze Fysiotherapie praktijk is gevestigd aan de Breitnerstraat in Amsterdam Zuid. Wij werken intensief samen met de specialisten van de Kneeclinic. De behandeling wordt uitgevoerd door specialisten zoals een fysiotherapeut of manueel therapeut en vindt plaats in één van onze afgesloten behandelkamers of in één van de moderne sportzalen, welke zijn uitgerust met de nieuwste revalidatie- en fitnessapparatuur. Samen bepalen we tijdens een persoonlijke intake welke behandeling het beste en meest effectief is om jouw klachten te behandelen.

De behandeling kan ook multidisciplinair worden uitgevoerd, omdat onze therapeuten naast fysiotherapie over aanvullende specialisaties beschikken, zoals manuele therapie, dry needling en massagetherapie.

Wij begeleiden u graag bij uw herstel.

Bel 020-4683313 of bezoek www.enrgy.nl

Lees hier ook over revalideren in een zorghotel.