Dr. H.M. Schüller – Orthopedisch Chirurg

Dr. H.M. Schüller

Arthroscopie chirurgie

1990-1994 Orthopedisch chirurg AMC te Amsterdam
1994-heden Orthopedisch chirurg Diaconessenhuis te Leiden

Hans Schüller heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring als orthopedisch chirurg. In die vijfentwintig jaar heeft hij een brede kennis opgedaan op het gebied van orthopedische chirurgie. De laatste twee jaar legt hij vooral de focus op knie- en schouderoperaties.

Sinds 1994 werkt Hans Schüller als orthopedisch chirurg in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Daarnaast werkt hij bij de KneeClinic in Haarlem en Amsterdam. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in kniechirurgie. Ook heeft Schüller zijn eigen onderneming waarmee hij letselschaderapporten maakt voor verzekeringsmaatschappijen en belangenbehartigers. Als er bijvoorbeeld bij een (verkeers-)ongeluk een medisch rapport moet worden opgemaakt door een neutrale medisch deskundige. Hans Schüller doet medisch onderzoek bij het slachtoffer en maakt daar vervolgens een rapport van op.

Naast het opmaken van letselschaderapporten heeft Hans Schüller samen met een collega van 2002 tot 2004 een ‘luchtbrug’ naar Engeland opgezet. Patiënten die lang moesten wachten op hun knieoperatie konden sneller geopereerd worden in een privékliniek in Engeland. Omdat zulke ingrepen in het buitenland niet meer kostten dan in Nederland (inclusief vervoer en verblijf partner), werd dit betaald door de zorgverzekeraars.

Hans Schüller heeft vijftien jaar lang verschillende nevenactiviteiten verricht. Zo zat hij als penningmeester in het stafbestuur van het Diaconessenhuis en hij heeft verschillende functies vervuld binnen de Nederlandse Orthopedische Vereniging. Zo is hij tien jaar lang voorzitter geweest van een werkgroep die zich bezighield met implantaten, zoals kunstheupen en kunstknieën. Verder heeft Hans Schüller meerdere wetenschappelijke congressen georganiseerd en zat hij vele jaren in de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Othopedie.

Hans Schüller is geboren op 21 februari 1956 in Den Helder. Op zijn veertiende verhuisde hij naar Leiden en ging op zijn achttiende geneeskunde studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hans heeft zich gespecialiseerd in het AMC in Amsterdam tot orthopedisch chirurg en is in 1993 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft drie kinderen, een zoon en twee dochters. Hij houdt van golfen, maar vaart ook graag met een sloepje door de grachten van Amsterdam of gaat naar een concert, opera of film. Daarnaast reist hij graag naar Spanje, Italië, Frankrijk of Curaçao, maar hij brengt ook graag een weekendje door op Schiermonnikoog.