Dr. M.F. van Trommel – Orthopedisch Chirurg

Dr. M.F. van Trommel

BIG-nummer
19024350001

Arthroscopie chirurgie
Voorstekruisband reconstructie
Halve knie prothesiologie

1989-1992 Geneeskunde, Leiden cum laude
1992-1995 Vooropleiding algemene chirurgie Westeinde ziekenhuis te Den Haag
1996-1998 Orthopedisch chirurg Leyenburg te Den Haag
1998-heden Orthopedisch chirurg BovenIJ Ziekenhuis
2009-heden Oprichter KneeClinic

Meniscus repair

Michiel van Trommel is orthopedisch chirurg en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de behandeling van de meest complexe vraagstukken in de knie. Hij is gepromoveerd op het herstel van de meniscus. Patiënten uit heel Nederland weten hem te vinden voor de behandeling van hun knieprobleem.

Dagelijks houdt Michiel van Trommel zich bezig met het behandelen van knieproblemen. Hij is werkzaam als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en de KneeClinic in Haarlem. 

Na het gymnasium als middelbare school ging Michiel van Trommel geneeskunde studeren. Hij specialiseert zich tot orthopedisch chirurg en promoveert later op het herstel van de meniscus. Tijdens zijn studie werkt hij als student-onderzoeker op de universiteit. 

De carrière van Michiel van Trommel begint in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag en het Sofia kinderziekenhuis in Rotterdam, waar hij werkt gedurende zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg. Vervolgens volgde hij in 1996 een fellowship Spinal Trauma op de Spinal Injuries Unit in het Royal National Orthopaedic Hospital in Londen (RNOH). Later deed hij een fellowship bij de Sports Medicine & Shoulder Service van het Hospital for Special Surgery (HSS) in New York. 

In 1997 ging hij aan de slag als Chef de Clinique Orthopedie & Traumatologie in het OLVG in Amsterdam. Sinds 1998 werkt Michiel van Trommel als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis en sinds 2009 in de KneeClinic.

In 2009 richtte hij de KneeClinic op, een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. De KneeClinic heeft een locatie in Haarlem en in Amsterdam. De kliniek streeft ernaar de patiënt sneller en beter van dienst te kunnen zijn met gespecialiseerde artsen, zonder lange wachttijden.

Michiel van Trommel verschijnt regelmatig in de media. Zo is hij te zien te geweest in SBS Shownieuws, Vinger aan de Pols, Man Bijt Hond en heeft hij meerdere keren aan tafel gezeten bij Harry Mens voor het programma Business Class. Daarnaast schrijft hij columns in de gezondheidsrubriek voor de Telegraaf.

Buiten werk om sport Michiel van Trommel graag. Hij squasht en loopt hard: hij heeft nu tien keer een marathon gelopen.

Meer informatie over Michiel van Trommel
https://michielvantrommel.nl/

1 Trackback / Pingback

  1. Knie na knie: de formule van orthopedisch subspecialist Knee Clinic | DigitaleZorg.nl

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.