Eigen risico
De meeste zorg die KneeClinic verleent, valt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar, mits KneeClinic een contract heeft met uw zorgverzekeraar. KneeClinic dient de rekening dan rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. U betaalt altijd eerst het eigen risico. Het eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar of ouder en gaat in op de dag dat u 18 jaar wordt. Dit betekent dat u in een kalenderjaar altijd de eerste €385,- aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico is het mogelijk dat u een vrijwillig eigen risico met uw zorgverzekeraar heeft afgesproken. Het verplichte en vrijwillige eigen risico samen is maximaal €885,-.

Contract KneeClinic – zorgverzekeraar
Als KneeClinic geen contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan moet u een deel van de kosten zelf betalen. KneeClinic brengt dan de zogenaamde passantentarieven in rekening aan u als patiënt of aan de zorgverzekeraar. In deze tabel kunt u de passantentarieven vinden die gelden bij KneeClinic.

KneeClinic heeft met de meeste verzekeraars een contract, behalve met CZ, VGZ en hun labels.

VGZ Bewuzt
IZA
IZZ
Univé
ZEKUR
ZEKUR (Gewoon ZEKUR polis)
VGZ
UMC
United Consumers VGZ
IptiQ Onderdeel van VGZ Besured
National Academic
Promovendum
CZ CZ
CZdirect
Just
Nationale Nederlanden
OHRA

In sommige gevallen is het voor KneeClinic niet mogelijk om rechtstreeks te declareren bij uw zorgverzekeraar. In dat geval ontvangt u de factuur thuis en kunt u deze zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar een deel van de factuur vergoedt. In dat geval ontvangt u een aanvullende factuur. Het kan even duren voordat u deze ontvangt. Deze aanvullende factuur is het verschil tussen wat de zorgverzekeraar vergoedt en de passantentarieven van KneeClinic. Dit bedrag dient u zelf bij te betalen.

De kosten voor uw zorg worden opgebouwd d.m.v. DBC-systematiek. Meer informatie hierover vindt u terug op https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc

Als patiënt bent u altijd zelf verantwoordelijk voor betaling van de factuur. Ook als de kosten wegens verzekering voor rekening zijn van uw zorgverzekeraar. KneeClinic gaat de behandelovereenkomst aan met de patiënt en niet met de zorgverzekeraar.

KneeClinic heeft een contract met Achmea, Menzis, DSW, ASR, ONVZ, Zorg en Zekerheid, ENO, IptiQ en Eucare waaronder de volgende zorgverzekeringen vallen:

Achmea Aon
De Friesland Zorgverzekeraar
FBTO
Volmacht voor Avéro Achmea Interpolis
One Underwriting
Pro Life
ZieZo
Zilveren Kruis
Menzis Anderzorg
Hema
Menzis
PMA
DSW – Stad Holland DSW
inTwente
Stad Holland
ASR Ziektekostenverzekeringen De Amersfoortse
Ditzo
ONVZ ONVZ
PNOzorg
VvAA
Zorg en Zekerheid AZVZ
Zorg en Zekerheid
ENO Salland
Zorgdirect
Eucare Aevitae

 

Bent u tevreden over onze zorg? Meld het alstublieft aan uw zorgverzekeraar. Hiermee ondersteunt u ons in het duidelijk maken voor wie wij het doen: voor u.