Wachttijden KneeClinic

Onderstaand treft u een overzicht van onze wachttijden. De wachttijd voor een afspraak is de tijd tussen het moment dat u telefonisch of via onze website een afspraak maakt en de daadwerkelijke afspraak. De wachttijd voor een operatie is de tijd tussen het moment waarop u samen met de orthopedisch chirurg besluit tot een behandeling en het moment dat u wordt geopereerd.

Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de actuele wachttijd op basis van de beschikbare agenda’s van al onze orthopedisch chirurgen. Indien u voorkeur geeft aan een van onze orthopedisch chirurgen, kan de wachttijd voor een afspraak en/of behandeling oplopen.

Tijdens feestdagen en vakantieperiodes kan het zijn dat de wachttijd oploopt.

De indicatie wordt aangegeven in kalenderdagen.

The KneeClinic streeft ernaar alle patiënten een afspraak op het spreekuur te kunnen geven binnen een termijn van uiterlijk 2 weken.

Soort afspraak Wachttijd
Consult op het spreekuur * 7
Arthroscopie van de knie ** 16
Voorste Kruisband reconstructie ** 26
Unicondylaire knieprothese in de kliniek *** 28
Totale knieprothese in de kliniek *** 26
Unicondylaire knieprothese in het ziekenhuis *** 32
Totale knieprothese in het ziekenhuis *** 45

* Treeknorm eerste consult

80% van de patiënten moet binnen drie weken terecht kunnen voor een eerste consult op het spreekuur. De maximale wachttijd voor een eerste consult bedraagt vier weken.

** Treeknorm dagbehandeling

80% van de patiënten moet binnen vier weken terecht kunnen voor een dagbehandeling. De maximale wachttijd voor een dagbehandeling bedraagt zes weken.

*** Treeknorm klinische behandeling

80% van de patiënten moet binnen vijf weken terecht kunnen voor een klinische behandeling. De maximale wachttijd voor een klinische behandeling bedraagt zeven weken.

Download hier de wachttijden volgens de regels van NZa in CSV-bestand.

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.